In cadrul editiei de Florii si Paste a Gradinii cu Artisti vom avea ocazia de a admira o serie de desene realizate de catre Ana Bartha, puse intr-un context unic, pentru a creea o atmosfera misterioasa si intriganta.

„Sunt studenta la Universitatea Nationala de Arte. In viata mea imi place sa imbratisez fiecare zi noua prin curiozitatea si energia unui nou-nascut. Savurez si iubesc fiecare clipa a existentei mele si in felul acesta adun o multime de idei despre lume si oameni pe care intr-un final le revars in culori pe o foaie de hartie. Lumea mea se invarte in jurul desenului, ma fascineaza figurile oamenilor simpli, sub care de obicei se ascund povesti deosebite. Cel mai mult imi place sa-mi las mana in voie pe foaie, desenand fara sa stiu unde ajung, insa intr-un final conturez cate un persoanj sau o scena care se opune tuturor legilor existentei. Atunci cand desenez timpul se opreste si mintea mea se goleste de gunoaiele adunate peste zi. Cand desenez oameni sunt foarte atenta la trasaturile lor si ii aduc cat mai aproape de realitate insa mereu las o nota mica discordanta si ii apropii de caricatura.Simt nevoia sa subliniez diferite trasaturi caraghioase, imposibile sau exagerate, pentru ca ele dau unicitate unui personaj. Nu-mi pot da seama cum se tes formele ce ies din mana mea insa cand pun creionul pe hartie identitatea mea-Ana- se pierde si devin o fiinta pura din care ies numai lucruri unice si nestiute nici macar de mine. Desenul, pentru mine, este acea stare in care ma simt lipsita de timp, de greutate si de sunet, linistea totala si conectarea cu profundul necunoscut.

Imi plac foarte mult culorile vii si combinatiile dintre ele si astfel sunt prezente in tot ce ma inconjoara, de la incaltaminte, imbracaminte, machiaj, peretii casei, diverse obiecte de decor, toata viata mea este viu colorata. Iar in desen fiecare culoare are rostul ei.
In fiecare zi observ lucruri marunte si aparent neinsemnate care ma impresioneaza si imi raman in memorie si fara sa vreau vad numai partea amuzanta si colorata a vietii si de multe ori ma surprind zambind fara sa stiu de ce.
Fiecare particica din mine si din mintea mea clocoteste de energie facand astfel o explozie de… culori.„, spune tanara pictorita, ale carei creatii le veti putea admira in Gradina, de pe 6 pana pe 8 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.