Sâmbătă, 22 octombrie 2016, între orele 19.00 – 04.00 a avut loc cea de-a V-a ediție a evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs găzduită de eclecticul Centru Cultural Casa Artelor din Bd. Mircea Vodă, nr. 5, București.

Ediția a V-a a  proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, finanţată de Ministerul Culturii, a creat cadrul specific unei galerii de artă contemporană într-o locaţie elegantă, potrivită pentru prezentarea și promovarea creatorilor și designerilor talentați, dar și pentru încurajarea interacțiunii dintre expozanți și vizitatori.

Mihaela Ion, directoarea de proiect afirmă: “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este un proiect – platformă activă de networking, ce din 2012 construieşte comunitatea creativilor din România. Produsele prezentate în cadrul acestor evenimente nu sunt spre vânzare, astfel se elimină comercialul şi partea vânzărilor, lăsând loc discuţiilor libere între creatori, vizitatori, bloggeri, mass-media.

Cei 27 de creatori și designeri de produs expozanți, reprezentanți ai unor direcții creative diferite: Aerobot LEVEL // Atelier KIKU // Atelier Mustață // Atelier Ciprian Manda // Brielle Bijoux // Ciprian Ariciu Ceramics //Clic-clac// Craft86 // Dan Schiller Design // Deco Box // Deliciu Mic // Gabi Toma // Gămălie // genuineleather. // Lemnia // Metal Creativ // nicomade.ro // N o o r // Raicelai. Terrariums and green deco // Ramona Chifu // Slender Tree // Studio Mud // Square Art Studio // Șnur // Vika Tonu Design // WHAT IF I FLY // Wood Be Nice // Galeria de Artă Artfooly au constituit o expoziție omogenă de artă contemporană și au inspirat vizitatorii, bloggerii și fotografii prezenți la eveniment cu idei și tehnici de creație inovative.

Galeria de Artă Artfooly, invitată să își expună lucrările în cadrul evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, alături de cele ale expozanților selecționați, s-a remarcat prin lucrările artistei contemporane Zoița (Delia Călinescu), cu operele “Light Heart”, “Hope” și videoart-ul “The hands that are not mine”, dar și prin instalația “Mirror Stereo” a lui Adrian Drinceanu.

Centrul Cultural Casa Artelor, cu atmosfera sa clasică și elegantă, a integrat perfect stilul contemporan al creațiilor expuse, punându-le astfel valoarea în evidență, participanţii, fotografii şi bloggerii prezenţi la eveniment fiind impresionați de arhitectura, designul clădirii şi al încăperilor.

Un invitat special în cadrul evenimentului a fost dna Alice Barb, director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor care a încântat publicul prezent și cu câteva acorduri de pian, chiar la începutul evenimentului.

32 de partenerii oficiali, 8 bloggeri oficiali, și peste 30 de partenerii neoficiali ai evenimentului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs au susținut proiectul publicând constant informații despre eveniment utilizând hashtagul recomandat, #blanchenuit.

Atmosfera muzicală a fost creată de pianistul Alex Racoviţă, cel care se joacă cu armoniile la pian şi în concertele lui Smiley,  și de DJ Grobby Anne –  DJ ce activează de peste 10 ani în zona underground şi groove românească. Muzicienii au creat o atmosferă de networking potrivită pentru Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs

Barul Creative Arts a tratat publicul prezent cu băuturi special alese pentru a completa experiența întregului eveniment.

Toți cei care și-au dorit să petreacă o noapte albă printre creatori și designeri de produs, artişti contemporani și exponatele lor au fost întâmpinați de voluntarii Revistei Atelierul cu ziarul evenimentului, ce conține prezentarea proiectului și a expozanților.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține de mai bine de şase ani abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Încă de la înființare, din 2011, contribuie la construirea şi dezvoltarea comunității designerilor şi creatorilor de produse la nivel naţional. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Echipa de organizare a Asociaţiei Atelierul de Creaţie pentru Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediţia a V-a, a fost formată din:  Mihaela Ion, Teodora Vlădescu, Vali Grosoşiu, Anca Ionescu, Elisa Ene, Daniela Lazăr, Daniel Mircea şi voluntarii asociaţiei: Andreea Darie, Alexandra Tomas, Ramona Chifu Mateeescu, Andreea Manea, Irina D. Stanciu, Ștefan Balea.

www.revista-atelierul.ro

Mai multe imagini de la eveniment găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.