Afis online02 (1)

Parcul Grădina Icoanei se transformă, în weekendul 31 mai – 1 Iunie, într-o lume de joc și de poveste în care copiii vor fi personajele principale.

Îi sărbătorim pe cei mici şi ne bucurăm de începerea oficială a verii la cea de-a 13-a ediţie a „Grădinii cu Artişti”, care va aduce în parcul din sectorul 2 tone de veselie, jocuri, muzică, dansuri, ateliere de creaţie şi lucruri drăgălaşe făcute cu drag de artişti şi pasionaţi de handmade.

Instalație ecologico-fantastică concepută de Creative Arts și realizată de copii

În cele două zile, centrul de dezvoltare a creativităţii Creative Arts îi așteaptă pe copii la cel mai vesel proiect de înfrumusețare a unui spațiu verde.

Pentru că facem cu toții parte din natură, iar joaca e mai frumoasă atunci când ești înconjurat de flori și verdeață, trecerea de la primăvară la vară va fi făcută în parcul Grădina Icoanei, unde va fi amenajată o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii și Zilei Copilului.

Vizitatorii Grădinii cu Artiști vor fi întâmpinați de copaci decorați și înconjurați de figurine din carton, pe care copiii sunt invitați să le îmbrace cu flori, fluturi și păsări din hârtie.

Îndrumați de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena și decupa, vor face colaje și vor deveni artizanii unei instalații originale, prin care vor atrage atenția asupra frumuseții naturii și, mai ales, asupra importanței protejării ei prin activități ecologice.

Ateliere de shodo, origami, kimono și manga

Centrul de Studii Româno-Japoneze, împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, sub îndrumarea designerului Laura Caraman, organizează ateliere de cultură japoneză pentru copii.

Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneză (shodo), vor admira kimono-urile și yukata-urile, hainele tradiționale japoneze, se vor amuza răsfoind revistele de manga (benzi desenate) și vor deveni cântăreți când vor testa taiko, tobele tradiționale japoneze.

Programul activităţilor Centrului de Studii Româno-Japoneze şi ale Școlii Haramitchi și Tenshin:

Sâmbătă, 31 mai:
12.00 -13.00 – Taiko
13.00 – 14.00 – Kanzashi şi Origami
14.00-15.00 – Yukata
17.00 – 18.00 – Manga
18.00 – 19.00 – Caligrafie japoneză (shodo) şi Kimono

Duminică, 1 iunie:
12.00 -13.00 – Kimono
13.00 – 14.00 – Caligrafie japoneză (shodo)
14.00 – 15.00 – Kanzashi şi Origami
17.00 – 19.00 – Manga şi Yukata

Jocurile copilăriei

Ce fel de sărbătoare ar fi aia dacă n-ar fi joc, și ce jocuri s-ar potrivi mai bine decât cele ale copilăriei? Așadar, scoatem la înaintare „Țară, țară, vrem ostași”, „Țările”, „Rațele și vânătorii”, „Ursul doarme și visează”, „Rândunică, mută-ți cuibul”, „Podul de piatră” și multe altele. Desigur, copiii vor sări coarda și elasticul, și vor juca șotron. Așa, ca-n vremurile bune, când copiii nu uitau să se mai ridice de la calculator, ci uitau să mai intre și în casă, de la joacă.

Căței și pisicuțe de luat acasă

Cum copiii sunt înnebuniți după animăluțe, nu puteam să facem petrecerea fără prietenii omului. Voluntarii de la Asociația Red Panda vor fi prezentă în Grădina Icoanei cu pisici și căței cu chef de joacă, ce abia așteaptă să fie adoptați.

Copii, muzică și dans

Nu există sărbătoare fără muzică și dans, așa că micuții din trupa Rall’s vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toți copiii la dans, sâmbătă de la ora 11:00, şi duminică de la ora 14:30, cu copiii din trupa de dans Sobis a Clubului Copiilor din Sectorul 4.

Vă aşteptăm în parcul Grădina Icoanei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.